Sayfalar

8 Nisan 2013 Pazartesi

Bakım Maskeleri

cilt bakım maskeleri

Evde çok basit yöntemlerle hazırlayacağınız maskeler cildinize ayrı bir hava katacaktır.
Muzla yapılan bir maske;  1 tane muz, 1 tatlı kaşığı ballla karıştırıyorsunuz.içine 1 tatlı kaşığı yoğurt eğer yoğurt yoksa beyaz peynirde kullanılabilir.hepsi karıştırılır yüze uygulanır. yorgun ve pütürlü ciltler içindir. muzdaki vitamin hücreleri uyarır ve cildi parlaklaştırır.
yumurta ile yapılan maske: 1 yumurtanın sarısı, 1 tatlı kaşığı yoğurt ve 1 kaç damla limon suyu karıştırılır. 15 dak yüzde bekletilir, ılık suyla yıkanır. bu işlem  sıkılaştırır ve parlatır.
havuçla yapılan maske; havucu rendeleyin, 1 kaşık yoğurt koyun 15 dakika kadar yüzünüzde bekletin, ılık suyla yıkayın. kırışıkların oluşmasını önler ve cildi takviye eder.

yağlı ve sivilceli ciltler için önerilerim

  1. Ayıklanmış ve yıkanmış maydanozu havanda dövüp içine limon sıkın. bu karışımı yatmadan önce yapın (göz çevresi hariç) 15 dakika bekletip ılık suyla yıkayın. bu işlemi 4 gün arka arkaya uygulayın.
  1. İncir rendelenir, aknenin üzerine sürülür ve 15 dakika bekletilir.işlemi bitirdikten sonra rendelenmiş limon kabuğuyla friksiyon yapın yüzünüze. ( friksiyon-ovma işlemidir). 
  2. Pirincin suyu, ekşi mandalina. pirinç suyuyla yüz yıkayın, 15 dakika cildinizi sıcak su buharında tutun, mandalina nın suyuyla cildi yıkayın, cildi 1 kere daha pirinç suyuyla yıkayın, bu işlemi sabah akşam yapmalısınız. 

göz çevresi için krem

1 kaşık lanolin, 1 buçuk kaşık badem yağı, 1 çay fincanı lesitin (toz veya yağ olarak) 2 kaşık soğuk suyu karıştırın ve göz çevresi kırışıklıkları için kullanın.

kırışık önleyici krem

2 kaşık lanolin, 1\2 kaşık bal, 1\2 kaşık gliserin, 1 kaşık ceviz yağı, 3 kaşık yağmur suyu hepsi ben-mari yönetmiyle eritilir. yağmur suyu ayrıca eklenir.

gece kremi

3 kaşık tatlı badem yağı, 3 kaşık lanolin, 2 kaşık kakao yağı, 1\2 tatlı kaşığı gül suyu, 1\2 tatlı kaşığı bal.
badem yağı, lanolin ve kakao yağı ben-maride eritilir. eritildikten sonra krem kıvamına gelene kadar çırpılır. içine gül suyu ve balı ilave edip, soğutup iyice karışana kadar çırpılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder