Sayfalar

9 Nisan 2013 Salı

Göz Şekillerine Göre Makyaj

Gözlerimizin Şeklini Biliyormuyuz? Göz Şekline göre Makyaj


YAKIN GÖZLER: bu göz de dikkat çektirmeniz gereken yer, kuyruk kısmıdır. astar farı, göz kapağına uygulayın, gözün iç uc kısmını açık renk, dış kısmını koyu renk boyamalısınız. gölge farı, göz kapağının ortasında doğru yayılması gerekir. eye-liner yada kalemi gözün iç tarafından değil biraz daha geriden başlayarak sürmek gerekir.
BİRBİRİNE UZAK GÖZLER: yakın gözlerin tam  tersi bir uygulama yapmanız gerekir. makyaj gözün iç kısmına doğru olmalı ve astar farı uygulamalısınız. gölge farı, burun kökünden kaşlara doğru çıkartmalısınız ve bir yay çizer gibi göz kapağına inmelisiniz. kaşın kuyruk kısmına aydınlatıcı far sürün.
ÇIKIK GÖZLER: bu gözlerde göz kapağı ön plandadır, şiş gibi görünür. burda amaç gözleri geriye çekmektir. göz kapağına koyu mat astar sürülür, koyu gölge far, göz kapağı üzerine doğru yoğunlaştırılır ve kaşlara doğru solarak çıkar.göz kapağının kıvrımı koyu bir hatla belirginleştirilir.göz kalemini üstte kalın allta ince çekmek gerekir. maskara sadece üst kirpiklere uygulanır.
GÖZ KAPAĞI DÜŞÜK OLANLAR: burda amaç, göz kapaklarını belirsiz hale getirip, gözü ön plana çıkartmaktır. koyu ve mat bir astar çekilir, orta koyulukta mat bir gölge far ile göz pınarından başlayarak kaşın ortasına doğru çıkılır, göz kuruğuna inilir. üst kirpikler boyanır,
KÜÇÜK GÖZ: amacımız gözü irileştirmektir. göz kapağına astar fardan sonra, orta koyulukta mat bir farla gölge yapılır ve kaşa doğru çıkılır. far göz kuyruğu üzerinde koyulaşmalıdır, kaşın altı ve kirpik üzeri aydılık bırakılmalıdır. gözün üstüne ince, dışa doğru kalınlaşan kalem uygulayın. gözün içine beyaz kalem sürüp maskarayı bol uygulamalıyız.
YUVARLAK GÖZLER: bu gözlerde gölgelendirme işlemi gözün dış kısmında olmalıdır.göz kapağına astar farı uygulayın, koyu farı göz çukuru kısmına yayın, dışa doğru paralel bir çizgi uzatın. alt ve üstte çektiğiniz çizgileri uzatarak çekin,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder